Over ’t Vossenhol

Op ’t Vossenhol doen we altijd ‘alles met z’n allen’. We gaan allemaal tegelijk de plas op om te zeilen. De omgeving van de Kaag is prachtig! We eten met elkaar in de grote zaal of buiten op het grasveld en tijdens de afwas staan we samen te zingen in de keuken. Ook van de avonden maken we iets bijzonders. Soms gaan we nachtzeilen, doen een spel of we ‘verbouwen’ het Vossenhol tot een spookhuis of levend kolonisten van Catan. Natuurlijk houden we daarbij rekening met je leeftijd.

Op de zeilschool vind je geen radio, televisie, krant of mobiele telefoon. En tijd om in je eentje een boek te lezen zul je nauwelijks hebben. De zestien stafleden (schippers en mamsen/papsen heten die op ’t Vossenhol) zijn dag en nacht in touw om jou een onvergetelijke tijd te bezorgen. En als iedereen dan echt uitgeput is en het tijd is om naar bed te gaan hebben we 6 slaapzalen in ons gebouw. Jongens en meisjes slapen natuurlijk gescheiden.

Omdat Zeilschool ’t Vossenhol al zo oud is hebben we in de loop der tijd ontzettend veel ontwikkeld om onze kampen nog beter en leuker te maken. Een daarvan is bijvoorbeeld de hoge zeilstandaard waar we bijzonder trots op zijn. Of de vele grandioze spellen waar we elke keer weer net iets anders van maken. Maar bovenal hebben we geleerd om spelenderwijs te improviseren en luisterend naar de wensen en ideeën van de kampers a la moment iets nieuws te bedenken.

Alles met z’n allen is dus echt álles! Het leuke is dat je zult merken dat door het ‘ alles met z’n allen’ motto je binnen de kortste keren met het hele kamp de raarste capriolen aan het uithalen bent. Vertel het ons dus onmiddellijk als je een goed idee hebt! Daar wordt Zeilschool ’t Vossenhol alleen maar leuker van!