vossenhollers

Vossenhollers zijn kampers, oude ballen en actieve staf. De staf bestaat uit schippers, mamsen en papsen. Schippers zijn verantwoordelijk voor alles wat met zeilen te maken heeft. Mamsen en papsen regelen alles aan de wal. Natuurlijk staat daarbij voorop dat de deelnemers - wij noemen ze kampers - een onvergetelijke vakantie krijgen. Veel stafleden zijn zelf ooit kamper geweest en weten dus precies wat ’t Vossenhol zo bijzonder maakt. Het uitdragen van die unieke Vossenholsfeer kost alle Vossenhollers dan ook geen enkele moeite!

Staflid word je niet zomaar: zeilschool ‘t Vossenhol investeert veel tijd en energie in de opleiding van nieuwe stafleden. En als iemand eenmaal staflid is, dan wordt hij/zij zorgvuldig gecoached om nog beter te worden. Staf worden? Dat kan! Als actief staflid zet je je ook in tijdens weekenden en buiten de gebruikelijke vakantieperioden. De stafleden beschouwen ’t Vossenhol als een bijzonder tweede huis waar ze jarenlang van kunnen genieten, ook als ze niet meer actief kampweken varen en ‘Oude Bal’ zijn geworden.

Vossenholler ben je voor het leven.

Kampers

De kampers van ’t Vossenhol zijn de kinderen die kampweken en -weekenden varen. Wij bieden kampweken aan voor kinderen van 8 t/m 17 jaar!

Schippers

De zeilinstructeurs op 't Vossenhol noemen wij schippers. Wanneer we gaan zeilen gaat er altijd een schipper mee die lesgeeft op het niveau dat bij jou past. Daarnaast geven de schippers theorielessen over het zeilen, zodat je daar de volgende dag mee aan de slag kan in de boot!

Mamsen & Papsen

De mamsen en papsen zijn de stafleden die alles regelen op de kant! Hierbij kan je denken aan boodschappen doen, schoonmaken en heerlijk koken.

Hoofdinstructeur en Hoofdmams

Tijdens alle weken en weekenden is er een Hoofdinstructeur (HI) en een Hoofdmams (HM). Zij zijn eindverantwoordelijk tijdens een week of weekend. Tevens zijn zij het aanspreekpunt voor de ouders. Zij zullen jullie ontvangen bij aankomst op ’t Vossenhol.

Oude Bal

Als je niet meer actief vaart, wordt je een Oude Bal van 't Vossenhol.

Bestuur

Het bestuur van ’t Vossenhol bestaat uit de Stichting en ’t Uitvoerend Comité ('t UC). De Stichting bestaat uit oud-stafleden, die nog actief betrokken zijn bij 't Vossenhol. Zij houdt zich bezig met de continuïteit van 't Vossenhol op de lange termijn. Het UC bestaat uit actieve staf en is het dagelijks bestuur. Zij regelen samen met de Stichting alles omtrent de voorbereiding van het zeilseizoen, de boten en het gebouw. Lees hier meer!

Skûtsje 3 gebroeders

Sinds 2012 vaart er een team fanatieke Vossenhollers mee in het Iepen Fryske Kampioenskippen Skûtsjesilen (IFKS). Voorheen voer het team op Skûtsje de Emanuel, waarmee het in 2017 kampioen is geworden in de A-klasse! Sinds 2020 heeft het team een eigen skûtsje, De 3 Gebroeders uit Gorredijk. Via Facebook kun je het skûtsje volgen tijdens de voorbereidingen en wedstrijden gedurende het seizoen.