Staf worden

Zeilschool ‘t Vossenhol investeert veel tijd en energie in de opleiding van nieuwe stafleden. De staf bestaat uit schippers, mamsen en papsen. Schippers zijn verantwoordelijk voor het zeilen en de mamsen en papsen regelen alles aan de wal.

Vossenholler ben je voor het leven

Velen van ons zijn zelf kamper geweest en we beschouwen ‘t Vossenhol dan ook als een bijzonder ’tweede huis’ waar we graag zijn. Niet alleen in het seizoen, maar ook daarbuiten zetten we ons in voor ’t Vossenhol.

 • SCHIPPER WORDEN

  Om schipper van ’t Vossenhol te worden moet je minimaal 17 zijn en onze opleidingsweek, de Apenweek, varen. Je wordt dan aspirant-instructeur, ‘api’, vandaar Apenweek. Tijdens deze week krijg je een zware zeiltraining om alle kneepjes van het zeilen en het geven van zeilles onder de knie te krijgen. Je zit 8 à 10 uur per dag met één of twee apen en een schipper aan boord. Je leert hoe dan ook goed zeilen. En wie weet ben je aan het eind van de week zelf schipper!


  Vraag de speciale apenfolder aan en kom naar het kennismakingsweekend! We zijn altijd op zoek naar nieuwe Apen! Neem hiervoor contact op met
  Joost (Plex) Leeuwenberg via schippersbeleid@gmail.com.

  Planning opleidingsweken:
  Apenweek 1: Vrijdag 26 april – zaterdag 4 mei 2024
  Apenweek 2: Vrijdag 7 juni – zaterdag 15 juni 2024


 • MAMS OF PAPS WORDEN

  Om mams of paps te worden leer je tijdens het kennismakingsweekend in het voorseizoen ’t Vossenhol en alle Vossenhollers (nog beter) kennen en kun je kijken of het bij je past. Na het kennismakingsweekend kun je uitgenodigd worden om tijdens de Apenweek waarin de nieuwe schippers worden opgeleid, een weekje proef te draaien. Dan zie je pas echt hoe het er op ’t Vossenhol aan toe gaat. Aan het eind van de week word je misschien wel aangenomen als mams of paps!


  Zie jij ’t helemaal zitten en ben je minimaal 17?
  Schrijf je dan nu in! Maar kijk wel uit: voor je het weet wil je nooit meer weg en is ’t Vossenhol je tweede huis! Neem contact op met Hélène (Belle) Porro via mamsenbeleid@vossenhol.nl.