Zeildiploma's

Het Vossenhol-systeem kent vier diploma's voor kielboten zoals een Zestienkwadraat. Diploma A geeft aan dat alle basisvaardigheden zijn geleerd. Zeildiploma B betekent dat er onder normale omstandigheden zelfstandig gevaren kan worden. Diploma C wil zeggen dat je bij hardere wind kan zorgen voor een veilige vaart voor boot en bemanning. Met zeildiploma D zit je bijna op het zeilniveau van de schippers. En daarna kan je misschien wel staf worden. Ons zeilniveau is hoog. Minder dan de helft van de kinderen haalt dan ook in één keer zijn/haar diploma. Haal je geen diploma, dan krijg je wel een vorderingsstaat mee naar huis met alle vaardigheden erop vermeld die je hebt geleerd.Hieronder zie je een overzicht van wat je leert voor ieder diploma.

  • THEORIEBOEK BESTELLEN

    We hebben een eigen Vossenhol-theorieboek uitgebracht dat naadloos aansluit bij onze zeilinstructie. Je kunt het boek aanschaffen aan het begin van de zeilweek.

  • TEST JE ZEILNIVEAU

    Als je een week komt zeilen op ’t Vossenhol, wil je natuurlijk een zeildiploma halen. We hebben een makkelijk testje gemaakt, zodat je meteen kan checken op welk niveau je al kan zeilen. Doe hier de test!